28 Kasım 2015 Cumartesi

Saç boyası numaraları ve anlamları


Saç boyama işlemini evde kendisi yapan kadınların çoğunun şikayeti aldığı renk tonunun tutmamasıdır. Boya kutularının üzerindeki görseller aldatıcı olabilir. Piyasa da çok çeşitli renk tonları vardır, önemli olan saçınızın alt katmanının hangi boyayı kabul edip rengin tutacağıdır. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu her boya markasının renk tonunun farklı olmasıdır.
Saç boyası numaralarında ki ilk rakam rengin açıklığı demektir. İlk rakam küçüldükçe renk koyulaşır, ilk rakam büyükçe renk açılır. Örneğin 8 rakamıyla başlayan numara 1 rakamıyla başlayan numaradan çok daha açık bir renge sahiptir. Saç numarasında ki 2. rakam renginizin en baskın olan tonudur ve bu ton her boya markasında farklılık gösterir buna göre seçiminizi yapmalısınız. 3. rakam ise yansıma tonudur. Saçınızda ki hangi yansıma olacağını gösterir. Şimdi bu rakamların tonlarına bakalım.
İlk Rakam Tonları / Ana Renkler
1.0 Siyah
2.0 Çok Koyu Kestane veya Çok Koyu Kahve
3.0 Koyu Kestane veya Koyu Kahve
4.0 Kestane veya Kahve
5.0 Açık Kestane veya Açık Kahve
6.0 Koyu Kumral
7.0 Kumral
8.0 Koyu Sarı
9.0 Açık sarı veya Sarı
10.0 Çok Açık Sarı
Görüldüğü gibi rakam arttıkça renk tonu açılıyor. Öncelikle hangi saç rengi istediğinize karar verin ve ona göre numara saçın. Tabi ana saçınızın veya boyalı saçınızın hangi renk tonunu kabul edeceğini hesaba katın. İstediğiniz tonu seçince baskın olan tonu ve yansımasını göz önünde bulundurmalısınız. Bunun içinde saç numaralarında ki 2. ve 3. rakamların anlamlarını bilmeniz gerekir. Bu tonlar her markada farklılık gösterir.
2. ve 3. Rakam Tonları / Baskın Ton / Yansıma ( Loreal Boyası İçin )
1- Küllü
2- İrise-Violet ( Mora Çalan )
3- Dore ( Altın Rengi )
4- Bakır
5- Mahogani ( Kızıl )
6- Kırmızı
7- Kahve
8 ve 9 yok, 0 ise çok yoğun renk anlamındadır.
Örnekle açıklayacak olursak. 8.34 boya numarası seçtiniz. 8 numara koyu sarıdır. İkinci rakam olan 3 numara saçta dore rengin baskın olacağını gösterir ve üçüncü rakam olan 4 numara saçta bakır yansıması olacağını gösterir. Başka bir örnekle; 7.1 boya numarası seçerseniz, 7 numara kumral , 1 rakamı küllü renk vereceği için saçlarınız küllü kumral olur. Bu bilgileri göz önüne alarak ve her markanın renk tonlarına ayrı ayrı kontrol ederek istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder