7 Ekim 2015 Çarşamba

Güllerin anlamı


Güllerin Anlamı – Renklerine Göre Güller


Güllerin AnlamıBirçok duyguyu birbirimize iletmek için çiçekleri, özellikle gülleri kullanırız. “Seni seviyorum” ya da “üzgünüm” ya da söylemeye niyetli olduğunuz başka bir şey. Ne kadar basit, hem de ne kadar harika bir yol.
Peki güllerin anlamları nerede ve ne zaman ortaya çıktı? Jack Goody “Çiçeklerin Kültürü” anlamı kitabında, çiçeklere anlam yüklemenin Doğu medeniyetleri ile başladığını ama anlamların değişimlere uğradığını söylüyor. Ama yine de bazı anlamların evrensel olarak kabul görüldüğünü ekliyor. Çiçekler yoluyla konuşmanın Persler ile başladığı düşünülüyor. Osmanlı haremindeki okuma yazma bilmeyen kadınlar da da bu dili iletişim kurmak için kullanırlarmış.
Kırmızı olsun, beyaz ya da sarı güller tek başlarına veya demet halindeyken birçok şey söylerler. Eğer çiçeklerin diline ve farklı renklerin anlamlarına biraz hakim olursanız, hediye olarak gönderdiğiniz çiçeğin gerçek anlamını bileceksiniz ve hatta ona özel bir anlam ekleme şansınız da olacak.

Beyaz Güllerin Anlamları

Beyaz Gülün Anlamı
Saflık, Sır, Masumiyet, Saygı, Değerlilik
Beyaz en eski gül çeşitlerinden biridir ve hem eski hem de modern medeniyetlerin en favori çiçeklerinden olmuştur. Beyaz güller saflığı ve masumiyeti sembolize ederler. Gelinler geleneksel olarak beyazlara bürünürler. Beyaz gül masumiyetin, sadakatin ve saflığın mükemmel bir amblemidir. Saf beyazdan fildişi beyazına kadar bütün beyaz güller gelin buketleri, korsaj ve etkili aranjmanlar için mükemmel seçimlerdir.
Beyaz güller akıllara getirdiği sağlıklılık ve kutsiyet ile evlilik seremonilerinin vazgeçilmezidir. Escimo (zarif, küçük ve neredeyse saf beyaz bir gül) çok hoş bir görünüşe sahiptir ve güzel bir şekilde açılır. Bianca (diğer bir saf beyaz gül) herhangi bir gelini en çok memnun edecek güllerden biridir. Bu orta büyüklükteki gül yuvarlak goncalara sahiptir ve buket güzel bir stile kavuşturur. Vendela gül yapraklarının aldığı en zarif biçime sahiptir. Orta büyüklükteki bu gül fildişi beyazı ile görenlerin nefesini kesecektir.

Kırmızı Güllerin Anlamları

Aşk, Saygı, Cesaret, Tutku, Takdir, Tebrik
Kırmızı güller akla hemen tutkuyu ve gerçek aşkı getirir. Tek bir kırmızı gül “seni seviyorum” imzası taşır. Çiçeklerin dili ortaya çıktıktan sonra tarih boyunca ilk anlamı hep aşk olmuştur.
Kırmızı güller ayrıca cesaret ve tebrik mesajı da iletebilir. Tarihteki ilk at yarışlarının ismi “Güllerin Koşusu”ydu ve kazanana kırmızı güllerden oluşmuş bir buket verilirdi.
Kırmızı gül çeşitleri arasında kırmızı kardinal, koyu kırmızı, mis kokulu Mr. Lincoln ve ateş kırmızısı çay gülü Madame Delbard vardır. Cara Mia da çiçek tasarımcıları için vazgeçilmez ateş kırmızısı güllerden biridir.

Pembe Güllerin Anlamları

Pembe Gül
Mutluluk, İncelik, Romans, İmrenme, Tatlılık, Teşekkür
Açıktan koyuya kadar geniş bir yelpazesi olan pembe güller neşe, mutluluk, minnettarlık ve imrenme anlamlarına gelebilir. Gelin aranjmanlarında sıklıkla rastlanan pembe güller teşekkür veya tebrik buketleridir. Güllerin kızların yanaklarının kızarmasını akla getirdiğini düşünürsek bu çiçeklerin almak ve vermek için neden tercih edildiği hemen anlaşılabilir.
Pembenin birçok çeşidi vardır: solgun pembeden canlı pembeye kadar. Hepsinin ayrı ayrı kendi anlamları ve imaları mevcuttur. En solgun pembe nezaketin, neşenin ve inceliğin işaretidir. Gelin pembesi muhteşem solgun pembe floribundadır. Uzun yaşar ve çok hoş bir kokuya sahiptir. Açık pembeden normal pembeye kadar olan güller sempati ve imrenmeyi ifade edebilir. Leydi Diana bu duyguları anlatmak için en güzel açık pembe güldür. Laser ve Diplomat gibi koyu pembe güller bir başkasının hayatınıza dahil olmasından dolayı ne kadar mutlu olduğunuzu göstermek için mükemmel bir seçimdir.

Sarı Güllerin Anlamları

Sarı Gül
Arkadaşlık, Önemseme, Hoş Geldin, Neşe
Alman Kültürü’nde bu güzel sarı güller ihanetin ve ölen aşkın sembolüdür ama daha geleneksel olarak arkadaşlığın ve mutluluğun simgesidir. Fosil kayıtlarına göre yaygın bir gül olan sarı güller Orta Doğu’da 1700lü yıllarda keşfedilene kadar aslında bilinmiyordu. O zamandan sonra bahçelerin ve buketlerin en favori çiçeklerinden olmuştur.
Bu altın renkli gülü hasta bir arkadaşınıza gönderebilirsiniz. Sarı güller ayrıca yeni anne olanlara, taze nişanlılara ve renkli bir minnettarlık göstermek istediğiniz kişilere verilebilir. İhtişamlı sarı güllerde bazıları şunlardır: hafif kokulu ve koyu sarı renkteki Gold Strike, uzun süre yaşayan Aslsmeer Gold ve çok özel arkadaşlara gönderebileceğiniz turuncu sarı kombinasyonlu Rhumba…

Turuncu Güllerin Anlamları

Arzu, Heves, Gurur
Kırmızı gül tutkuyu, sarı gül arkadaşlığı sembolize ederken, turuncu güller de genelde bu ikisinin arası bir duyguyu işaret eder. Turuncu güller coşkundur, şendir ve verilen kişiye büyülenmeyi ifade eder. Kim bu cazibeli, ateşli çiçeklerle büyülenmez? Romantik ve büyüleyici bir gün batımının tüm renklerini barındırır. İster saf turuncu Lambredo olsun, ister parlak turuncu, uzun yapraklı Fire King, ister solgun Pareo turuncu güller kesinlikle sizi cezbeden herhangi birini memnun edecektir.

Mercan Güllerin Anlamları

Arzu, Heves, Mutluluk
Gün doğumunun yoğunluğu nasıl değişiyorsa, mercan da gökyüzünü ilk ışıklarla bezeyen loş, hafif bir turuncudur. Mercan güller arzuyu ifade etmekle birlikte, mutluluğu da anlatır. Mükemmel bir teşekkür hediyesidir. Ya da birisine hala onu arzuladığını hatırlatmanın çok bir yoludur.

Şeftali Rengi Güllerin Anlamları

Takdir, Samimiyet, Minnettarlık, Mütevazılık
Şeftali rengi güller genelde takdir veya minnettarlığı ifade etmek için gönderilirler. Kibar ve hoş renkleri ile sempatiyi ifade etmek için de verilebilir. Teşekkür etmek veya bir dostu ne kadar özlediğinizi de şeftali rengi güllerle anlatabilirsiniz.

Lavanta Güllerin Anlamları

İlk Görüşte Aşk
Muhtemelen en mistik ve peri masalı mükemmelliğine sahio gül rengi lavantadır. Birinin size lavanta gül vermesi ilk görüşte aşık olduğu anlamına gelir. Mor rengin kraliyet rengi olduğunu not etmekte yarar var. O yüzden mor gül göndermek verilen kişiyi çok özel, hatta prenses gibi gördüğünün bir ifadesidir.

Mavi Güllerin Anlamları

Mavi Gül
Elde Edilemez
Mavi gül araştırması sürüyor. Çünkü mavi güller doğal olarak henüz bulunamadı veya yetiştirilemedi. Bu noktada sadece bir hayal olarak değerlendirilebilir. Mavi güller aslında mor ve lavantanın varyasyonları olarak varlar. En azından ışıkta neredeyse mavi gibi görünüyorlar. Ama birine mavi gül göndermek istemezsiniz muhtemelen. Çünkü elde edilemez sadece bir hayal anlamlarına geliyor mavi gül.

Siyah Güllerin Anlamları

İlişkinin Sonu
Siyah güller var olmasa da koyu kırmızı güller siyah gibi görünebilir. Birine siyah gül vermek bir ilişkinin veya fikrin öldüğü anlamına gelir. Bununla birlikte bazıları siyah gülün yeniden doğuşu ve yeni bir başlangıcı sembolize ettiğini söylemekte. Eğer bu siyah güller ilginizi çekiyorsa veya sevdiğinizin bu güllerden etkileneceğini düşünüyorsanız güzemli ve güzel Black Magic’i seçin.

Kendinizi Renklerle İfade Etme

Artık çiçeklerin renkli dilleri hakkında biraz bir şeyler biliyorsunuz. İster kırmızı gülün tutkusunu hissediyor olun, ister şeftali rengi gülün arzusunu, bu yüzyılların iletişim metodunu kullanmak alıcıyı kesinlikle memnun edecektir. Gül buketlerinize bir kart yerleştirerek anlamı daha da derinleştirmek sizin elinizde. İster tek bir yaprağı olsun, ister kocaman bir buket olsun o kişi bir an durup, onların kokusunu içine çekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder