1 Ekim 2015 Perşembe

ruj rengi seçimi


Ruj Rengi Seçimi
Yorgun, moralsiz, telaşlı, depresif, keyifsiz, hasta, solgun göründüğünüz bir gününüzde misiniz? Muhtemelen canınız hiçbir şey yapmak istemiyor ama gün devam ediyor. Toplantılar, görüşmeler, sosyal ortamlar sizi bekliyor. Size moral verecek bir şeyler lazım. Çözüm basit. Makyaj çantanızdaki en iddialı ruju çıkarın ve sürün. Koyu bir kırmızı yahut o yeni aldığınız vişne çürüğü renkli olanı.. Solgun teniniz, ilgisiz kalmış saçlarınız, cansız bakışlarınız birden aydınlansın.. Tek bir ruj yapabilir bunu evet. Makyaj malzemeleri içinde, yüze renk ve canlılık veren en önemli detaylardan biridir ruj…



Özellikle sade ve hafif bir göz makyajı tercih ediyorsanız, yüzünüzdeki orkestra şefi, koyu ve canlı tonlarda kullanacağınız bir ruj olmalı. Kışkırtan, enerji veren, çehreyi birden bire değiştiren, kadınsı bir dokunuş.  Ruj rengi dendiğinde çok geniş bir renk skalası gelir akla. Nude tonlardan, çok yoğun kırmızı ve bordolara kadar genişleyen bir yelpazede var olan rujlar, kıyafet seçiminiz; ten, göz ve saç renginiz, mevsimler, ruh haliniz, bulunacağınız ortam gibi faktörlere göre değişiklik gösterir.

Ten rengine göre ruj seçimi
Yazın daha hafif, pembe, şeftali ve meyvemsi tonlar tercih edilirken; kış aylarında koyu kahve, toprak tonları, kırmızı ve özellikle bordo renkler ön plana çıkar. Ama ruj tercihinde kişinin ten rengi belirleyici koşul olmalı. Parlak bir nar çiçeği tonu, işveli bir sıklamen, muzip bir çingene pembesi her tende güzel durmayabilir. Ten renginizi en iyi anlayacağınız yer bileğinizin iç kısmıdır. Bilek içinize bir miktar süreceğiniz makyaj malzemesi, sizi en doğru seçime götürecektir. Ruj alırken de bu yöntemi deneyin.

Genelde açık tenli ve açık renk gözlü bayanlarda kırmızı ve pembe tonları ve canlı renkler daha belirgin ve güzel durur.
İşte açık tenliler için ruj önerileri:





































Esmer tenli bayanlara koyu kahve, koyu kırmızı ve bordo tonları yakışır.





















Kumral tene sahip bayanlarsa en şanslı gruptadır; zira pembeden, somona; kırmızıdan şeftaliye kadar her renk ruju rahatlıkla kullanabilir.
               




















Ortama uygun ruj seçimi
Gece gideceğiniz bir kokteyl ya da yılbaşı balosu gibi ortamlarda kullandığınız iddialı ruj renklerini, gündüz ofis ortamında yahut  ciddi bir toplantıda kullanmanız çok da doğru olmayacaktır. Resmi, rahat, spor, klasik… Her ortamın kaldırabileceği ruj rengi farklıdır. Gündüz saatlerinde ve ofis ortamında daha çok doğal ve mat tonlar yahut şeffaf parlatıcılar, lipglosslar size eşlik edebilir.

Daha iddialı ve şık ortamlarda ya da gece davetlerinde ise çarpıcı, frapan ve canlı renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sıcak ve parlak renk rujlar
Sıcak ve parlak renk rujlar, kişiyi daha genç ve enerjik gösterir

Solgun renkler ise dudaklarda aydınlık bir ifade oluşturur; daha dolgun ve kalın gösterir. Eğer dudaklarınız inceyse, koyu renk rujlarla, olduğundan daha küçük ve ince görüneceklerdir. Pırıltılı dudakların seksapeli yüksektir. Dudakları kuru olanlar ise mat rujları dikkatli kullanmalı; zira mat rujlar dudakların kuru görünmesine yol açar.

Sıcak ve parlak renk rujlar özellikle yaz mevsiminin ruhuna çok yakışır. Bronzlaşmış tenlerin canlı görünümüyle, yaz gecesi eğlencelerinin coşkusuyla, cıvıl cıvıl yazlık kıyafetlerle müthiş bir uyum yakalarlar. Renkli bir kişiliğiniz varsa da, zaten bu tarz sıcak ve parlak tonlardaki rujlar, severek tercih edeceğiniz şıklar olacaktır. Fuşya, eflatun, pembe, kırmızı, yoğun şeftali kayısı ve niceleri…

Kırmızı ruj
Kırmızı ruj hemen her kadının favorisidir. Ama herkeste aynı ifadeyi vermez. Çok ince dudaklarda, çok esmer tende, ağır bir göz makyajının altında, kendi ruhunu yansıtamaz kırmızı ruj… Kırmızı ruj makyajı yapılacaksa, gözlerde sadece eyeliner, yahut siyah kalem olmalı ve kaşlar düzgünce fırçalanıp biçimlendirilmeli. Allık tercihinde belirgin ve keskin renklerden kaçınıp, daha doğal tonlarda kontürleme yapılmalı.












Kırmızı ruju iyi taşımak; kıyafet kombini, tavırlar, bakışlar ve genel görünümün uyumlu olmasıyla mümkündür.

Bu ateş tonu, efsane olarak kalacak ve hiçbir devirde modası asla geçmeyecektir. asla geçmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder