28 Eylül 2015 Pazartesi

beyin gücü!

Merhaba arkadaşlar :) İnsan beyninin önemini biliyor musunuz ?
 İnsan beyni öylesine ilginçtir ki adeta bizden bağımsızdır. Unutmak istediklerimizi hatırlatır, düşünmek istediklerimizi düşündürür ve bazen de hissetmek istemediklerimizi hissettirir bize. Beyin çok güçlü bir organımızdır. Eğer onu yönetmeyi başarabilirsek hayatta mutlu olmayı başarmışız demektir. Bunu bi hikayeyle açıklamak istiyorum.

İdam edilmesine çok az kalan bi adam üzerinde, nasıl olsa ölecek düşüncesiyle amerikalı bilim adamları beyinin önemini ölçmek için bir deney yapmak isterler. Adamı karanlık bir odaya götürürler gözlerini bağlarlar ve adama "Şimdi senin bileklerini kesicez ve seni burda bırakıcaz kan çekilmesinden öleceksin derler" ve bir düzenek kurarlar düzenekte kan kıvamında sıcak bir sıvı damlamaktadır. Adamın bileklerini plastik bir çubukla çizerler ve ucundan sıcak bi sıvı damlatan düzeneği kurarlar. Ve odadan çıkarlar. Adam önce bileklerinde bir yanma hissetmeye başlarr, sonra acı başlar dayanılmaz bir acı ve bayılır. Kendine geldiginde hala kanının aktıgını hisseder başı döner,halsizleşir kanının çekildiğini hisseder adeta. Dedikleri gibi ölecektir. Artık yaklaşmıştır ölüm son defa bir şeyler söylemek ister ama ağzını kıpırdatamaz. Ve hayata gözlerini yumar. Ertesi gün bilim adamları daya girdiklerinde şok olurlar  adam gerçekten ölmüştür. Halbuki ne kan gerçek kandır, ne de adamı gerçekten kesmişlerdir. Derhal otopsi yapılır. Otopsi raporu daha da şaşırtıcıdır.KAN ÇEKİLMESİ.

İşte beyin gücü budur. Adam kendini öleceğine inandırıp bunu hissettiği içinn gerçekten ölmüstür. Siz ne hissederseniz neye inanırsanız beyin bunu gerçekleştirir. Kendinize güveninn vee güzel hissedin. Hiç bi konuda bunu yapamam demeyin beyin buna inanırsa istesenizde yapamazsınız yapmaz, yapmanıza izin vermez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder